teisipäev, 25. jaanuar 2022

Tervishoiuteenuse osutaja kohustusliku vastutuskindlustuse seaduse eelnõu (522 SE) esimene lugemine

Täna oli Riigikogu saalis esimesel lugemisel Tervishoiuteenuse osutaja kohustusliku vastutuskindlustuse seaduse eelnõu (522 SE). 

Istungi päevakorras oli esimese punktina „Ettepaneku tegemine Vabariigi Valitsusele luua koroona viiruse vastu vaktsineerimise kõrvalmõjudest tekitatud kahjude hüvitamise fond“ eelnõu (482 OE), mis lükati Riigikogu otsusena tagasi. Tegemist on 10. novembril 2021 Isamaa fraktsiooni poolt algatatud eelnõuga, mis nägi ette, et vaktsineerimise kõrvalmõjudena tekkinud kahjude hüvitamiseks on vaja eraldi seadust. 

Riigikogu otsus tähendab, et ka meie, COVID-19 vastu vaktsineerimise tagajärjel vaktsiinikahjustuse saanud isikute huvikaitseorganisatsioonina, töötame edasi Tervishoiuteenuse osutaja kohustusliku vastutuskindlustuse seaduse eelnõuga. Anname seadusandjale tagasisidet ja ettepanekuid, mis põhinevad vahetult vaktsiinikahjustega inimeste teadmisetel ja kogemustel. 

Muudatusettepanekuid ootatakse kuni 8. veebruarini. Kui kannatad vaktsineerimise kõrvaltoimete käes ja sul on ettepanekuid seaduseelnõu osas, siis oled teretulnud meile neist taeda andma. Paneme seljad kokku. 

Riigikogu istungit on võimalik järelvaadata SIIT.

Tervishoiuteenuse osutaja kohustusliku vastutuskindlustuse seaduse eelnõu ja rakendusaktide eelnõud on kättesaadavad SIIT.

Kommentaare ei ole: